Єпископи Венесуали виступили проти насильства в країні
  • Срд, 12/03/2014 - 23:30

«Відповідно до закону, застосовувати силу уповноважені лише органи державної безпеки, на які покладено винятково обов'язок зупиняти насильство з боку деяких людей», - йдеться в заяві архиєпископа Каракаса кардинала Хорхе Уроса Савіно і допоміжних єпископів венесуельської столиці. У своєму посланні єпископи нагадують урядові, що не можна використовувати цивільне населення для того, щоб зупинити насильство демонстрантів. Заворушення вже призвели до актів вандалізму і мародерства в деяких містах Венесуели, а також до появи так званих «colectivos» - агресивно озброєних груп, які під приводом захисту від цивільних демонстрацій створюють паніку і насильство. Ці групи зловживають своєю безкарністю: по відношенню до їх дій влада залишається байдужою.

Пастирі Каракаса далі пишуть: «Участь цих громадянських груп в розгонах протестуючих, будучи по собі незаконними, вкрай небезпечна і загрожує посиленням протестів з боку громадян». Від імені Церкви висловлюється стурбованість ескалацією насильства в країні і звучить заклик знайти винних у загибелі людей після 12 лютого за допомогою «серйозного, неупередженого та об'єктивного розслідування».

Прелати звертаються до влади також з проханням гарантувати право на протест і насамперед почути протести людей проти браку основних видів продовольства.

На закінчення єпископи венесуельської столиці закликають уряд і опозицію до «спокою», а всіх громадян - «до згоди в ім'я запобігання актів насильства, що порушують громадський порядок і ставлять під загрозу життя громадян».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va