Інавгурація Академічного Року 2017/2018 у Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського
  • Пон, 23/10/2017 - 13:55

21 жовтня, в день спомину бл. Якова Стрепи покровителя Львівської Архідієцезії у Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського в Брюховичах відбулася Інавгурація Академічного Року 2017/2018. Євхаристію в Академічному храмі очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, котрий виголосив проповідь, у якій закликав всі на взір бл. Якова зростати у любові один до одного.

Співслужили Літургію єпископ-помічник Леон Малий, єписко-емерит Марян Бучек, Генеральний вікарій Львівської Архідієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек, Ректор Львівської ВДС о. Петро Бжескі та священики з України й Польщі.

Інавгураційна академія розпочалася з виконання студентського гімну Gaudeamus igitur, після якого ректор семінарії о. Петро Бжеський привітав присутніх гостей, серед яких Генерального Консула Польщі у Львові п. Рафала Вольського, пана Андрія Юраша, директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства Культури України, Ректора греко-католицької духовної семінарії у Львові отця-доктора Ігоря Бойка, проректора Львівської православної богословської академії УПЦ КП протоієрея Михайла Сивака, ректорів римо-католицьких семінарій у Ворзелі та Городку, професорів, семінаристів та студентів Інституту.

Звіт за минулий академічний рік прочитала секретар Інстититу п. Любов Кондрак.

Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольскі вручив подарунки кращим студентам.

Інавгураційну лекцію на тему: Триває суперечка про людину - від антропологічної помилки до антропологічної революції виголосив о. др. габ. Славомір Новосад, професор KUL св. Йоана Павла ІІ, декан факультету богословя.

Духовні й світські особи, котрі виявили бажання здобути знання на курсі А і на курсі В склали присягу та отримали індекси, які їм вручив о. Славомір Новосад.

На завершення урочистостей був відспіваний Богородичний гімн "Прекрасна Зірко міста Львова".

Напередодні в рамках інавгураційних заходів у Теологічному Інституті св. Йосифа Більчевського відбувся інавгураційний Симпозіум „Церква у часи перемін».