Іракський католицький єпископ: Ситуація в Іраку погіршується, але це нікого не хвилює
  • Суб, 07/05/2016 - 15:51

Хвиля насильства затоплює Ірак, лише у квітні цього року загинула щонайменше 741 особа, а в березні – 1119. Але попри зріст насильства Ірак зник з поля зору міжнародної спільноти. Про це говорить халдейський католицький єпископ-помічник Багдаду Шлемон Вардуні у своїй розмові для «Радіо Ватикану».

«Ситуація в Іраку погіршується з кожним днем… Коли нам дається вирішити проблему, відразу виникає інша, ще гірша від попередньої. Ми скочувалися все нижче і нижче, аж поки не з’явився Ісламський халіфат. Ми постійно прохали Європу, Америки, ООН, просячи їх допомогти зупинити війну в країні…» - жаліється багдадський єпископ.

«Наша проблема – це інтереси інших. Якби Європа, Америка, Росія та інші не продавали цим людям зброю, війна би зупинилася! Великі країни продають зброю, думаючи тільки про свої інтереси. А тоді одні чи інші, які не мають совісті, воюють нібито в ім’я Боже. Але це – брехня! Бог – це любов… Ми уже змучились кликати на допомогу» - зазначив єпископ Вардуні.

Халдейський єпископ також зазначив, що єдино Церква старається допомогти ситуації, щоб хоч якось допомогти знедоленим іракця.