Іспанці публічно молились на вервиці за свою країну у понад 100 містах
  • Срд, 13/12/2023 - 22:57

Більше 100 міст Іспанії 8 грудня приєднались до молитви на вервиці в намірі країни, у свято покровительки країни - Непорочного Зачаття. Вірні просили про Її заступництво у зв'язку із політичною, соціальною та моральною кризою в народі та у відповідь на спроби придушити релігійну свободу.

Спалах у кризі стався тоді, коли для того, щоб утриматися при владі, прем’єр-міністр Педро Санчес з правлячої коаліції Іспанської соціалістичної робітничої партії (PSOE) оголосив про угоду з каталонською та баскською політичними партіями щодо надання амністії лідерам незаконного референдуму Каталонії 2017 року про вихід із Іспанії, які перебувають у в'язниці за заколот.

Цей крок спровокував демонстрації біля штаб-квартири PSOE у Мадриді та публічну вервицю перед храмом Непорочного Зачаття неподалік, інформує CNA.

Нагадаємо: ЛІВАЦЬКИЙ УРЯД ІСПАНІЇ ЗАБОРОНИВ КАТОЛИКАМ ПРОВОДИТИ ПУБЛІЧНІ МОЛИТВИ У НАМІРІ БАТЬКІВЩИНИ

У відповідь на заклик до загальнонаціональної публічної вервиці великі й малі групи зібралися на вулицях і площах Іспанії, хоча зібрання в Мадриді було особливо великим, де прийшло близько 500 осіб.

Крім того, ці мітинги вервиці проводилися в багатьох країнах Латинської Америки, таких як Сполучені Штати (Маямі), Мексика, Колумбія, Гватемала, Нікарагуа, Коста-Ріка, Перу, Чилі, Аргентина, Уругвай, Венесуела, Болівія та Парагвай.

За кілька хвилин до початку молитви на вервиці в Мадриді волонтери-організатори встановили імпровізований вівтар, прикрашений іспанським прапором із зображенням Пресвятого Серця Ісуса та статуєю Непорочного Зачаття.

Поруч із фігуркою Діви Марії розмістили дві свічки. За вівтарем дві жінки тримали інший іспанський прапор із зображенням Пресвятих Сердець Ісуса, Марії та Йосипа. Збоку молодий чоловік підняв розп'яття над натовпом, що зібрався.

Наприкінці молитви було прийнято рішення проводити таку молитву кожної першої суботи місяця.

«Ми, католики, відреагували, і це полум’я віри не зупиниться. Порятунок Іспанії – у молитві», – сказав один із організаторів, уточнивши, що ця ініціатива не пов’язана з жодним церковним рухом чи партією: «Ми просто скромні католики, які надзвичайно стурбовані своєю нацією. Настав час християнам об’єднатися і заполонити вулиці на захист нашої релігії та Іспанії».

«Настав час для мужності та молитви. Христос переможе. Хай живе Христос Цар! Хай живе католицька Іспанія! Хай живе Непорочне Зачаття!» – завершив він, після чого священник благословив присутніх.