Іспанія: перший катехизм для дітей від 0 до 6 років
  • Срд, 14/08/2019 - 10:53

Іспанська Єпископська Конференція опублікувала перший катехизм для дітей від 0 до 6 років «Моя зустріч з Господом. Перші кроки у вірі». Він написаний з метою пробудження віри та виховання у вірі дітей дошкільного віку.

Катехитична Підкомісія, що входить у склад Єпископської Комісії в справах освіти та катехизи Іспанської Єпископської Конференції, у вступі пояснює, що це наново опрацьоване видання книжки «Перші кроки у вірі», що тепер ввійшла в категорію катехизмів, отримавши схвалення Папської Ради сприяння новій євангелізації. Таким чином, книжка, що була «засобом» у передаванні віри, стала «документом віри». Цей катехизм має на меті супроводжувати релігійне пробудження дитини та виховання у вірі дітей дошкільного віку як у сім'ї, так і в парафії. Видання супроводжує посібник для розвитку сімейної катехизи. Катехизм відзначається численними та привабливими ілюстраціями та конкретними прикладами, як проводити катехизацію серед найменших, пробуджувати віру, а потім її розвивавати.

Три катехизми, які супроводжують та формують у вірі від 0 до 14 років

Підкомісія в справах катехизму опрацювала для Іспанської Єпископської Конференції три катехизми для супроводу та формування у вірі дітей віком від 0 до 14 років.

2008 року оприлюднено катехизм «Ісус - це Господь», призначений для дітей віком від 6 до 10 років, вводячи їх у Святі Таїнства Покаяння та Євхаристії. В червні 2009 року опубліковано основний посібник цього катехизму, якого вже продано понад мільйон примірників. Також започатковано окремий канал на YouTube, де щотижня завантажуються найрізноманітніші матеріали, пропонуючи приклади індивідуальної катехизи, ресурси, ідеї, розваги, ігри та молитви, щоб катехити могли розробити кожну з тем цього катехизму

Через кілька років, а саме в 2014 році, представлено катехизм «Свідки Господа», щоб охопити дітей та підлітків віком від 10 до 14 років. Катехизму має на меті допомогти втілювати віру в життя, приготуватись до Миропомазання та поглиблювати християнське послання. Також видані відповідні посібники й ресурси для розвитку катехизи, методичні матеріали, плакати та інші конкретні засоби. Теж і цей катехизм має свій розділ на YouTube-каналі.