Кам’янець-Подільський: біля міськради пошкодили вертеп
  • Втр, 19/12/2023 - 10:25

Вночі на 18 грудня невідомі особи пошкодили різдвяний вертеп у центрі Кам’янця-Подільського. Було розбито голови фігурам св. Йосифа і пастухів.

Композицію встановила міська рада, а фігури для цього надав ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський OFM.  Це вже другий рік на тому ж місці встановлюється вертеп. Це було одне із найпопулярніших різдвяних місць та фотозон серед кам’янчан. Поліція з’ясовує подробиці та шукає винуватців вандалізму. На даний момент комунальники проводять реставрацію пошкоджених фігур, щоб до Різдва заново відкрити інсталяцію.

Духовна рада також засудила цей акт вандалізму і вбачає у цьому наслідки розпалення міжконфесійної ворожнечі та хвилі антихристиянських настроїв, які перейшли з рівня дописів у соцмережах до реальних дій. Одним із виходів з моральної кризи серед молоді, на думку священнослужителів, є повернення курсів «християнської етики»  у школах.

Символічно, що це сталося у 800-у річницю встановлення вертепу св. Франциском з Ассізі у Ґреччо. Молимося про навернення для тих, які вчинили цей акт богохульства, особливо у цей Рік Святого Архангела Михаїла, щоб він подолав всі прояви зла та диявола.