Канада: домашній арешт за погляди. Уряд хоче превентивно ув’язнювати невигідних громадян
  • Втр, 12/03/2024 - 18:22

Найсвіжіша законодавча ініціатива правлячої Ліберальної партії Канади покликана дати владі безпрецедентні інструменти для боротьби з політичними опонентами. Громадян з «неправильними» поглядами влада зможе контролювати та карати лише за підозру, що вони можуть у майбутньому вчинити «злочин на ґрунті ненависті» чи поширювати «пропаганду ненависті». За словами генпрокурора, запобіжні заходи допоможуть «дерадикалізувати» противників новолівої ідеології.

Законопроект C-63 передбачає серйозні зміни до Кримінального кодексу та канадського Закону про права людини – документа, що стосується «боротьби з дискримінацією». Як повідомляє портал lifesitenews.com, пропозиція уряду полягає в посиленні покарання за "мову ворожнечі та пропаганду". Обидва ці поняття залишаються погано визначеними. Наприклад, згідно з правилами, «той, хто розпалює ненависть проти будь-якої визначеної групи, якщо таке підбурювання може призвести до порушення миру», є винним в останньому злочині...

Крім того, новий урядовий проект передбачає, що кожен громадянин матиме право подати до суду на особу, яку він або вона вважає винною в дискримінації «сексуальних» або «расових» меншин в Інтернеті, інформує pch24.pl.

Новий закон має надати уряду можливість відстежувати за допомогою передавачів або засуджувати до домашнього арешту людей, які жодним чином не порушили букву закону. Для обмеження свободи достатньо, щоб третя особа повідомила правоохоронним органам про побоювання вчинення злочину на ґрунті ненависті.