Кардинал Дзуппі про майбутнє молоді: небезпека поглиблення залежностей
  • Втр, 14/11/2023 - 12:27

Через два роки після пандемії COVID-19 Захід, а особливо Європа, повинні конкретно готуватися до майбутнього. Без стабільності існує небезпека, що молоді люди будуть йти все далі у світ залежностей, вважає кардинал Маттео Дзупі. Про це з посиланням на Vatican News пише Римсько–Католицька Церква в Україні.

«Але якого майбутнього ми хочемо?», – запитав Архиєпископ Болоньї та голова Конференції єпископів Італії під час Дня роздумів та дослідження на тему «Проєкт людства між історією та пророцтвом, залежностями та освітньою бідністю сьогодні». Його організував Центр солідарності у Флоренції.

Бідні, як свідчить діяльність Карітасу, це передусім діти, молодь завтрашнього дня. «Є певний тягар, який має нас хвилювати, тому що це невдача соціальної регенерації, людської солідарності, яка була довірена нам: той факт, що бідних стає все більше і більше, і вони є дітьми бідних, означає, що ми рухаємося до кастового суспільства», – попередив кардинал Дзуппі.

Нагадуємо, Папа Франциск призначив кардинала Маттео Дзуппі спеціальним посланцем в рамках гуманітарної місії в Україні. На початку червня Дзуппі здійснив візит в Україну в рамках якого відбулась зустріч із президентом України та омбудсменом, а також представниками ВРЦіРО.