Кардинал Краєвський як посланець Папи зустріне Різдво у Святій Землі
  • Птн, 22/12/2023 - 13:54

Префект Дикастерії харитативного служіння прибув до землі, на якій народився Ісус, де молитиметься за мир разом з місцевою церковною спільнотою.

«Як конкретний знак своєї участі у стражданнях тих, хто особисто переживає наслідки війни, також і в цьому різдвяному періоді», Папа Франциск послав кардинала Конрада Краєвського, Апостольського елемозинарія, у Святу Землю. Про це інформує Дикастерія харитативного служіння, яку очолює кардинал Краєвський. У повідомленні підкреслюється, що Святіший Отець щоденно молиться за припинення збройних конфліктів, які вмивають землю в кров’ю, за припинення війни в мученицькій Україні, в Сирії, в багатьох країнах Африки, а тапер й у Ізраїлі та Палестині. «Святіший Отець бажає, щоб ця подорож супроводжувалася молитвою за отримання дару миру на територіях, де досі лунає гуркіт зброї», – читаємо в комюніке.

В інтерв'ю для Радіо Ватикану кардинал Краєвський згадує, що минулого року з доручення Папи він провів Різдво в Україні, а саме у Фастові, разом з біженцями та волонтерами. «Це були свята періоду війни. На це Різдво Святіший Отець вирішив послати мене у Святу Землю, до Єрусалиму, щоб там разом з місцевою громадою та з Латинським Патріархом, а також з іншими релігійними лідерами, молитися за мир. За мир, який, як бачимо, світ не може дати. Тому я проведу ці дні в молитві в цьому дорогому для всіх християн місці», – зазначив Папський розподілювач милостині, зізнаючись, що на сьогоднішній день не знає, які місця будуть доступні, щоб відправляти Євхаристію і молитися разом з іншими. «Але Святіший Отець дуже хотів, щоб я був саме на Святій Землі, представляв його, молився і таким чином був близьким до цих людей, які дуже страждають», – наголосив він.

Повідомлення Апостольської елемозінерії завершується словами молитви, яку Папа Франциск 8 червня 2014 року виголосив у Ватиканських садах в присутності Президентів Ізраїлю та Палестини: «Господи Боже миру, вислухай наше благання! Даруй нам мир, Сим навчи нас миру, Сам приведи нас до миру. Відкрий наші очі і наші серця і даруй нам відвагу сказати: "Ніколи більше війни!"; "З війною все руйнується!". Вдихни в нас відвагу робити конкретні жести для побудови миру. І нехай з серця кожної людини будуть прогнані ці слова: поділ, ненависть, війна! Господи, обеззброюй язики і руки, обнови серця і розум, щоб словом, яке нас об'єднує, завжди було "брат", а стилем нашого життя став: шалом, мир, салям!».