Кардинал Маттео Дзуппі здійснить візит до Пекіна
  • Втр, 12/09/2023 - 18:33

Голова Італійської єпископської конференції як посланець Папи Франциска відвідає столицю КНР в рамках чергового етапу місії в пошуках шляхів до справедливого миру.

Прес-служба Святого Престолу інформує про те, що від 13 до 15 вересня 2023 року кардинал Маттео Дзуппі, Архиєпископ Болоньї та Голова Єпископської Конференції Італії, в супроводі службовця Державного Секретаріату Святого Престолу, відвідуватиме Пекін в якості Посланця Святішого Отця Франциска. «Цей візит є черговим етапом місії, яку доручив Папа для підтримки гуманітарних ініціатив та пошуку шляхів, які можуть привести до справедливого миру», – читаємо в комюніке.

Нагадаємо, що 20 травня 2023 р. речник Апостольської Столиці, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що «Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі, Архиєпископу Болоньї та Голові Італійської Єпископської Конференції, завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси». В рамках цієї місії Папський Посланець 5 і 6 червня перебував у Києві, 28-29 червня – в Москві та 17-19 липня – у Вашингтоні.