Кардинал Мюллер: Синод про синодальність прагне перетворити Церкву на неурядову організацію
  • Втр, 26/03/2024 - 18:59

Німецький синодальний шлях і Синод про Синодальність не зацікавлені місією Церкви, а пропагують реформаторський порядок денний. Так вважає кардинал Герхард Людвіг Мюллер, колишній префект Конгрегації Доктрини Віри.

Кардинал поспілкувався з кореспондентом «LifeSiteNews» у Ватикані Майклом Хейнсом. Він заявив, що німецький Синодальний шлях зі своїм прагненням створити т. зв. Синодальну Раду єпископів і мирян, яка би керувала Церквою, фактично «цілком суперечить» сакраментальному уставу Католицької Церкви, пише pch24.pl.

«Це форма протестантських чи навіть більше англіканських ідей, де Церквою керує король або безпосередньо комітети єпископів, священників і мирян», – сказав єрарх. За цим стоїть сприйняття Церкви радше як політичної чи ідеологічної організації, яка має дбати про поступ людства до соціалістичного та ліберального «раю на землі». Однак така мета ніколи не буде досягнута.

Такі тенденції присутні й на Синоді про Синодальність, який, здається, прямує до перетворення Католицької Церкви на неурядову організацію, яка була б інструментом розбудови загальнолюдського братерства. «Це абсолютно помилково. Тому ані Синод про Синодальність, ані [німецький] Синодальний шлях не можуть запроваджувати цей порядок денний, цю програму зміни сутності Церкви»,- наголосив він.

«Ісус говорив про Царство Боже, відкритість на благодать, навернення та вічне життя, вірність Євангелію, яке дає надію кожному», – наголосив він.

Кардинал вказав, наприклад, на тему жіночого дияконату, який пропагують реформісти в Церкві не через його необхідність чи цінність, а як відповідь на емансипаційні вимоги феміністів.