Кардинал Ніколс: Жодної толерантності щодо винних у військових злочинах
  • Пон, 16/06/2014 - 13:32

Дії ісламських фундаменталістів з «Боко Харам» опинилися в центрі уваги останнього дня всесвітньої конференції на тему використання сексуального насильства як воєнної зброї. Зустріч організував у Лондоні глава британської дипломатії Вільям Хейг, в ній взяли участь представники понад 100 країн і представники різних релігійних і гуманітарних організацій, що працюють у країнах, які постраждали від воєн та конфліктів.

Учасник конференції кардинал Вінсент Ніколс наголосив, що один з основних висновків цієї зустрічі – жодної толерантності щодо винних у цих ганебних злочинах.

«Треба ще більше зусиль, тому що ще не всі розуміють величезний масштаб цієї справи, якою є сексуальне насильство під час конфлікту – каже Архиєпископ Вестмінстера. – Досі занадто мало винних стають перед судом і отримують покарання. Деякі продовжують виправдовувати таку поведінку. Ми рішуче хочемо нагадати, що жодна війна, жоден конфлікт не може бути виправданням для вчинення протиправних дій. Ніщо не виправдовує військових злочинів».

Під час конференції в Лондоні говорили, зокрема, про те, як протистояти не тільки сексуальному насильству, але й викраденню жінок, яких потім змушують виходити заміж чи змінювати релігію. Прикладом таких дій є Нігерія.