Кардинал Шенборн: нехай у 2024 році запанує мир
  • Суб, 23/12/2023 - 07:54

Митрополит Відня Крістоф Шенборн у передсвятковому інтерв’ю для австрійських католицьких медіа згадуючи про біженців з України в Австрії розповів про вимушене переселення своєї сім’ї та висловив сподівання, що наступний рік принесе справедливий мир. Про це з посиланням на КАІ пише Римсько–Католицька Церква в Україні.

Кардинал Шенборн висловив сподівання, що у 2024 році передусім запанує мир, «бо люди не можуть жити без миру». Мир, звичайно, є «плодом справедливості». Тому він також закликав до практики суспільної справедливості.

Кардинал також розповів про майже 90 000 людей, які втекли до Австрії з України, і пов’язав це зі своєю власною біографією. Його мати була змушена втекти з Чехії до Австрії з дітьми в 1945 році – кардиналу Шенборну тоді було менше року. Його мати неодноразово повторювала: «Ніхто не залишає свою батьківщину добровільно». «Люди з України, які зараз живуть в Австрії, в основному жінки і діти, безумовно, не залишили свою батьківщину добровільно», – зазначив він і додав: «Як і в моїй родині, надія тут, безумовно, така ж: настане мир і ми зможемо повернутися. Однак багато в чому виглядає так, що деякі люди не зможуть повернутися. Не тому, що вони не хочуть, а тому, що через невизначеність важко уявити собі майбутнє. Однак повернення до власної країни – це, безумовно, мета, до якої варто прямувати. А поки що будемо сподіватися на справедливий мир».