Карітас з нагоди Міжнародного дня інваліда організував святкове дійство для молодих осіб з особливими потребами в Івано-Франківській області
  • Чтв, 03/12/2015 - 11:29

02 грудня 2015 року  у ТРЦ «Велес» з нагоди проведення Міжнародного дня інваліда БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» організував розважальний захід для неповносправної молоді і дітей ГО «Довір'я» м. Бурштин,  «Світла Надія» смт. Богородчани, «Надія Отинії» смт. Отинія та парафіальних осередків м. Тисмениці, м. Калуша, смт. Рожнятова.

Участь у святкуванні взяли 52 молодих осіб, а також батьки дітей, соціальні працівники та волонтери Карітасу. Після весело проведеного часу для неповносправної молоді та дітей було організовано святковий обід та привітання солодащами. Але найкращим подарунком для них стали позитивні емоції, які дозволили їм відчути себе важливими і потрібними.

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ у своїй роботі  приділяє багато уваги для інтеграції дітей та молоді з особливими потребами у суспільство. Це і організація гуртків, дозвілля не тільки в м. Івано-Франківську, але й у віддалених районних центрах. Спільно з духовенством, батьками та представниками  місцевої влади, Карітас намагається створити належні умови для самореалізації та розвитку молодих інвалідів, організовуючи щоденну роботу в створених осередках.

Міжнародного дня інваліда – це не тільки розваги та свято для дітей. Це в черговий раз  демонстрація досягнень і талантів дітей та молоді, їхня заявка на повноцінну участь у житті місцевої громади.

Цей день – це справедлива шана з боку суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з інвалідністю, які потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Маємо замислитися над вирішенням проблем людей з  особлими потребами допомагати їм реалізувати себе у суспільстві, створити належні умови їхнього життя і ніколи не забувати, що поруч з нами живуть люди, яким потрібні піклування та увага не тільки 3 грудня, а кожного дня.

Захід відбувся в рамках проекту «Денний центр для людей з обмеженими можливостями «Карітас Відень», «Соціальна інклюзія і розвиток інтеграційних центрів для молодих людей з особливими потребами в Україні «Карітас Україна» «Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області» завдяки фінансовій підтримці Карітасу єпархії Фульда та «Акції Людина» (Німеччина)

Повідомила п. Леся Дорош