Касперова революція на марші – єпископу погрожують судом за цитування Біблії
  • Пон, 10/08/2015 - 13:28

В Європі прискорюються події – високопозиціоновані єпископи дозволяють собі публічні заяви, які противляться моральному вченню Католицької Церкви. Про це повідомляє pro-life портал «Life Site».

Так 1 серпня цього року Архиєпископ Гамбургу Штефан Гессе виступив на захист ліберальної позиції стосовно одностатевих пар та розведених і повторно цивільно одружених. Зокрема він заявив, що Церква повинна оберігати одностатеві «подружжя» коли в них можна знайти такі цінності, як вірність та відданість. Оскільки на його думку, якщо такі речі там присутні, то одностатевість не применшує гідність їхніх стосунків. Також він висловився за здатність розведених і повторно цивільно одружених до сакраментального життя.

7 серпня цього року глава Єпископської конференції Швейцарії Санкт-геленський єпископ Маркус Бюхель дистанціювався від заяв Курського єпископа Вітуса Гуондера, який відверто засудив гомосексуальні стосунки, покликавшись на їхню заборону у Святому Письмі. Єпископ Бюхель заперечив біблійне вчення стосовно гомосексуалізму, покликаючись на те, що у біблійні часи люди не знали про, начебто, біологічну детермінованість гомосексуалізму.

Як повідомляє блог «The Radical Catholic», швейцарське гомосексуальне товариство «Pink Cross» заявило, що вимагатиме відкриття кримінальної справи проти єпископа Гуондера за його цитування біблійних текстів, оскільки на думку гомо-активістів, цитуючи їх єпископ Гуондер, схвалював вбивство гомосексуалістів і закликав до цього інших.

Виглядає на те, що один іспанський єпископ вирішив не відставати від своїх німецькомовних колег і надав дозвіл 21-річному трансвеститу бути хресним батьком, покликаючись на те, що 35 тис. підписало петицію з відповідним проханням.