Католицька асоціація Канади запустила програму на підтримку українських біженців
  • Нед, 14/06/2015 - 19:21

25 травня 2015 року канадська Католицька асоціація добробуту для Близького Сходу (Catholic Near East Welfare Association – CNEWA Canada) запустила програму на підтримку більше 1,5 мільйонів українцям, котрі впродовж останніх двох років стали біженцями внаслідок війни і насильства. Про це повідомляє сайт Конференції католицьких єпископів Канади.

«Український народ впродовж своєї історії витерпів багато насильства, а зараз працює над побудовою дійсно демократичної країни, яка включає етнічну та релігійну різноманітність», – зазначив владика Лоуренс Гуцуляк, Ч.С.В.В., єпархіальний Архиєпископ Вінніпегу і Митрополит українських католиків Канади, а також член Ради директорів «CNEWA Canada». – «Я запрошую населення Канади буди щедрими в допомозі цим наляканим людям, які потребують притулку і  основних побутових речей, а понад усе потребують повернути собі гідність і надію в цей неспокійний час».

«CNEWA» – це папський орган, що займається гуманітарною та душпастирською підтримкою і співпрацює з Конгрегацією для Східних Церков. Окрім Архиєпископа Гуцуляка до складу Ради директорів «CNEWA Canada» входять владика Терренс Прендерґаст, ТІ, Архиєпископ Оттави; кардинал Томас Коллінз, Архиєпископ Торонто; кардинал Жераль Сіпріан Лакруа, Архиєпископ Квебеку і примас Церкви Канади; владика Мартін Вільям Каррі, Архиєпископ єпархії св.. Івана; та владика Дж. Майкл Міллер, Архиєпископ Ванкуверу.