Католицькі єпископи Святої Землі закликають співбратів у вірі до молитви за мир
  • Пон, 18/12/2023 - 17:52

Приступаючи до вифлеємських ясел «із розбитим серцем», комісія «Справедливість і мир» Асамблеї католицьких ієрархів Святої Землі закликає до молитви за мир і за те, щоб усі, від кого це залежить, докладали зусилля для того, щоб діти землі, на якій народився Ісус, могли стати свідками надії.

«Різдво – це свято великої радості. Це також момент усвідомлення страждань наших братів і сестер у світі та тут, навколо нас. Переживши понад сімдесят днів війни, цього року ми у Святій Землі наближаємося до вифлеємських ясел із розбитим серцем», – читаємо у різдвяному посланні комісії «Справедливість і мир» Асамблеї католицької ординаріїв Святої Землі, оприлюдненому в неділю, 17 грудня 2023 року.

Автори звернення підбивають трагічні підсумки подій, які протягом понад двох місяців відбуваються у регіоні, згадуючи про тисячі палестинців та ізраїльтян, які загинули протягом цього спалаху насильства. До помноження страждань причиняється також закриття палестинських територій, через що багато людей втратили можливість працювати та утримувати свої сім’ї. Тож у Святій Землі скасовано всі, окрім богослужбових, святкування Різдва, «щоб ми, християни, могли проявити солідарність з усіма, хто страждає від війни. Це заохочує нас зосередитися на найглибшому сенсі Різдва», – читаємо у посланні, упорядники якого звертаються із закликом:

«Просимо всіх, хто святкує Різдво в усьому світі: моліться разом з нами. Моліться за мир у Вифлеємі, в Газі та в усій Святій Землі. Молімося за припинення насильства та звільнення всіх в'язнів. Молімося за постійне припинення вогню і за світанок часу діалогу замість гноблення, справедливості замість нав'язаних рішень, співіснування замість мрії позбутися один одного. Ми благаємо тих, у чиїх руках перебуває влада, сприяти припиненню конфлікту, який триває вже понад століття, полегшити шлях до справедливого миру, заснованого на рівності, щоб ця війна стала останньою, а наші діти нарешті змогли стати свідками надії».