Католицькі єпископи закликають до поваги прав людини
  • Втр, 20/01/2015 - 02:01

Свій візит до Святої Землі закінчила делегація координаційної групи єпископів Європи, Північної Америки і Південної Африки. У підсумковому документі, єпископи наголосили на важких умовах життя населення Сектора Гази. У той же час, вони закликали політичних лідерів вжити усіх можливих заходів для припинення існуючого конфлікту.

Під час шестиденного візиту, учасники делегації відвідали в першу чергу єпископів Сектору Гази і Вифлеєму. У зв’язку із трагічними подіями, що сталися з жителями Сектору Гази, єпископи закликали до поваги прав людини. Це стосується рівно як ізраїльтян так і палестинців. Гідність людини походить від Бога і потрібно її глибоко шанувати. Сектор Гази є «катастрофою спровокованою діяльністю людини». Багато сімей не мають належного житла, так що цієї зими двоє дітей загинули через холод. Але радість у тому, що, незважаючи на існуючу складну ситуацію, надія ще жива в серцях людей, а місцева християнська громада має сильну віру. В місцевих школах діти християн навчаються разом з дітьми мусульман, що вселяє надію в майбутнє.

Єпископи закликають світових лідерів до креативності, до пошуку нових шляхів для зведення мостів, а не стін. Мир є можливий, але тільки якщо всі сторони будуть поважати той факт, що це Свята Земля трьох релігій і є домом для двох народів. На завершення, учасники делегації закликали усіх людей доброї волі до посиленої молитви за християн, юдеїв і мусульман, які живуть на території земної батьківщини Ісуса.

Координаційна група єпископських конференцій Європи та Північної Америки була заснована за ініціативи Святого Престолу в 1998 році. В цьогорічному візиті взяли участь єпископи з Англії, Данії, Франції, Німеччини, Ірландії, Швейцарії, Італії, США, Канади та Південної Африки.