Католики Ємену відзначили Великий тиждень без священиків
  • Пон, 22/04/2019 - 16:45

За останніми повідомленнями Vatican News, на даний час у Ємені немає жодного священика. Невелика локальна католицька спільнота організовує відзначення Великого Тижня самотужки. «Ми намагаємось підтримувати їх як тільки можемо, передаючи, серед іншого, освячені гостії, однак ситуація християн у цій країні дуже драматична», - розповів апостольський вікарій Південної Аравії єпископ  Пол Хіндер. До його юрисдикції входить також Ємен. З огляду на війну, яка там триває, він не має доступу до цієї країни.

Єпископ Хіндер зазначив, що не може навести багато фактів про життя єменських християн, оскільки це могло б повернутись проти них. «Церква у цій країні перебуває на Голготі, і наразі не видно світла, яке б несло їм надію воскресіння», - додав він.

«Вони переживають пасхальну таємницю настільки, наскільки можливо. В цій країні немає жодного священика. Вірні зустрічаються по домах і в кількох каплицях. Усе залежить від заходів безпеки, але й від відстані також, оскільки ця спільнота є нечисельна і розпорошена», - розповів він.

Єпископ також додав, що над цим слід застановитись усім іншим. «Нам живеться добре, усю пропозицію Церкви нам подають як на тарілці, і нам здається, що так є усюди. Ми не усвідомлюємо, що існують люди, які не мають таких привілеїв. Нашим обов’язком є пам’ятати про тих, хто зберігає віру, попри те, що кожного дня відчуває спрагу за Євхаристійним Ісусом і не може Його приймати, як щоденний насущний Хліб», - зазначив він.