Католики на першій лінії боротьби з вірусом Еболи
  • Срд, 15/07/2015 - 00:14

«Католицькі спільноти в країнах, охоплених епідемією вірусу Еболи, стоять на першій лінії боротьби з вірусом і надають допомогу та підтримку родинам жертв», про це розповів Архиєпископ Бернардіто Ауза, постійний представник Апостольської Столиці при ООН в Нью-Йорку, на конференції, присвяченій боротьбі з цією смертоносною хворобою.

Владика Ауза нагадав, що Святіший Отець неодноразово закликав «усю міжнародну спільноту забезпечувати всяку відповідну гуманітарну допомогу інфікованим і докладати конкретних зусиль для подолання епідемії». Міжнародні католицькі організації, які тісно співпрацюють з Апостольською Столицею, передали багато мільйонів доларів на підтримку діяльності Церкви в країнах, охоплених цією епідемією.

Представник Ватикану також повідомив, що сам Папа призначив на ці потреби півмільйона доларів, а нещодавно символічно пожертвував 20 тисяч на підтримку довготривалих акцій ліквідації наслідків епідемії.

Хоча в основному вдалося опанувати поширення вірусу, однак і надалі він залишається небезпечним. Через 45 днів після того, як Ліберію оголосили країною, вільною від Еболи, там було відзначено нові випадки смерті внаслідок дії цього вірусу.