Київ: зустріч глав християнських Церков України
  • Срд, 21/02/2024 - 14:54

У вівторок, 20 лютого, у Києві відбулась зустріч глав християнських Церков України, під час якої обговорювалась низка важливих питань та створено Нараду християнських Церков.

Римсько-Католицьку Церкву представляв ординарій Луцький, який зараз виконує функцію голови Конференції єпископів України, єпископ Віталій Скомаровський.

Одне з ключових питань, яке обговорювалося під час зустрічі – свобода підприємництва в умовах війни. До участі був запрошений бізнес-омбудсмен Роман Ващук. Під час обговорень наголошено на важливості державної підтримки економіки та вітчизняних підприємців не лише зараз, а й в перспективі післявоєнної відбудови, підкреслено бажання та готовність Церков підтримати підприємців.

 

Окремо учасники зустрічі торкнулися питання свободи віросповідання в умовах війни. Зокрема підкреслено важливість служіння душпастирів на місцях, у парафіях. Таким чином вони можуть забезпечувати духовні потреби вірян, надавати молитовну підтримку для захисників, уділяти таїнств там, де є у цьому потреба. Обговорено також окремі випадки, пов’язані з мобілізацією та душпастирями в окремих областях.

Під час зустрічі ухвалено рішення про створення Наради християнських Церков України, яка діятиме на рівні голів Церков та матиме виконавчий секретаріат з уповноважених представників Церков. Від 2003 року і дотепер діяла Нарада представників християнських Церков України, яка функціонувала на рівні представників релігійних об’єднань.