Київська архиєпархія збагатилася новими священиками
  • Втр, 03/11/2015 - 17:25

В неділю, 1 листопада 2015 р., зі святительських рук Блаженнішого Святослава, два диякони Київської архиєпархії отримали Тайну Священства.

Вшановуючи 150-ліття від дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького, Отець і Глава УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Патріаршому соборі Воскресіння Христового. В молитві взяли участь чимало Єпископів, священиків та вірних Української Греко-Католицької Церкви.

Під час Літургії Предстоятель УГКЦ, прийняв присягу та визнання віри від кандидатів до священства, після чого уділив єрейських свячень диякону Андрію Дорчаку та диякону Остапу Дудаку. З цього моменту нововисвяченні ієреї, на віки присвятили себе служінню Богу в людях.

Наступного дня священики вперше звершували Божественну Літургію. В понеділок, 2 листопада, приміційні Літургії служили в Патріаршому соборі Воскресіння Христового та в сцінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Нові священики вперше очолили Божественні Літургії. о. Андрій Дорчак служив в семінарійній каплиці КТДС, де невтомно виконує обов’язки економа. В свою чергу, о. Остап Дудак очолив Літургію в Патріаршому соборі, куди був скерований на дияконську практику, і де ревно виконував покладені на нього обов’язки.

Прес-служба Київської архиєпархії, разом з усіма священиками та вірянами, вітає нововисвячених єреїв з подією, на яку чекали протягом довгого часу. Бажаємо Вам святого священства. Дякуємо за Вас Богу та вашим родинам. На многая і благая літа всечесні отці!