Колишній префект Дикастерії науки віри відмовився брати участь у Синоді
  • Птн, 22/09/2023 - 14:31

Колишній префект Дикастерії науки віри, кардинал Луїс Ладарія, відмовив Папі і не братиме участь у засіданнях Синоду про синодальність.

4 жовтня у Римі стартує Синод про синодальність. Сама назва «Синод» трохи вводить в оману, бо серед 364 учасників, що мають право голосу, частину становлять миряни, в т. ч. 54 жінки. Тому по суті це засідання буде не синодом єпископів, а синодом люду Божого, якщо дотримуватись синодально-соборної термінології.

Частину учасників на засідання запросив Папа Франциск особисто. Це стосується і кардинала Луїса Ладарії Феррера, який до червня цього року був префектом Дикастерії науки віри, пише pch24.pl.

Кардинал Ладарія очолював цю дикастерію впродовж шести років; у 2017 р. він заступив кардинала Герхарда Мюллера. Що цікаво, Ладарія відмовив Папі в участі у Синоді.

Як розповів підсекретар Секретаріату синоду єпископ Луїс Марін де Сан Мартін, траплялось, що дехто відмовлявся від участі за станом здоров’я; однак кардинал Ладарія не подав жодної підстави для своєї відсутності.

Ще донедавна він повноцінно виконував свої функції, активно беручи участь у багатьох дискусіях. У Римській Курії кардинал належав до консервативної групи, яка, для прикладу, боролась із революційними ідеями німецького Синодального Шляху.