«Лікар — це правдиві руки Милосердного Бога»: вітаємо із Днем медичного працівника!
  • Птн, 28/07/2023 - 13:56

Вже понад півтора року у нашій державі триває жорстока війна, яка сколихнула серця багатьох українців. Вона позначилася на кожному з нас, а на передовій, поруч із військовими завжди залишаєтеся Ви — медики.

У цей день хочемо дякувати Богу за «інструмент» в Його руках — медичного працівника. Адже Ваше милосердне і жертовне служіння преображає медицину із професії у покликання від Всевишнього.

Дивлячись на Ваше ревне служіння, вбачаємо в ньому руку нашого Милосердного Господа, Який завжди виходить нам на зустріч, щоби обмити, перев’язати та зцілити наші рани. Тому правдивий лікар — це правдиві руки Милосердного Бога.

У цей день хочемо згадати й тих медиків, які віддали своє життя, звершуючи своє служіння, рятуючи наших хоробрих Воїнів, бо «ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає» (Ів. 15, 13).

В особливий спосіб сьогодні хочемо згадати медичних працівників Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки», лікарів медустанов Прикарпаття й України, які допомагають лікувати рани війни, перебуваючи у тилу.

Молимося сьогодні за Вас, щоби Ви гідно та зі святістю виконували своє служіння на благо людям!

Господи Ісусе, Лікарю Небесний, Ти великий супутник людського болю… Будучи на землі, Ти обходив усі міста і села, проповідуючи Євангеліє царства Божого та, вигоюючи всяку хворобу й недугу, щоб зміцнити нашу віру. Вчини так, щоб кожен наш лікар, особливо в цих нелегких обставинах і жахіттях війни, своєю дбайливістю і щирістю народжував у хворих, поранених, надію на одужання. Вчини, аби кожен наш лікар пам’ятав, що його праця є служінням Тобі. Обдаруй кожного лікаря здоров’ям, терпеливістю, добротою, щоб через його допомогу хворі пізнавали Твою доброту, любов і милосердя! Амінь!

Благословення Господнє на Вас!

† Володимир Війтишин,
архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ