Лондон: парламентарі стримали лібералізацію абортів
  • Птн, 10/07/2020 - 14:03

Британські посли не підтримали різкої лібералізації законів про аборти. Проти змін до закону також проголосували ті парламентарі, які не підтримують діяльність pro-life організацій, але розуміють потребу ефективного захисту прав зачатих дітей та жінок.

Чинний закон про аборти, хоч і шкодить праву на життя зачатої дитини, але не зміниться під диктовку лобі, що має на меті подальше розширення абортивного бізнесу на Островах. Отже, захист життя людини у лоні матері досі діє, а закон, що дозволяє аборти в домашніх умовах, не утвердили назавжди, він діє тимчасово.

Очолила завдання міжпартійна група pro-life послів, а в парламентерських дебатах відзначили опір тих послів, які не підтримують абсолютний захист людського життя від зачаття до природної смерті. Вони проголосували проти змін до закону про домашнє насильство тому, що ці закони розроблені настільки фатально, що збільшували загрозу життю жінок.

До кампанії протидії щодо подальшої лібералізації абортивного закону долучилися тисячі осіб, пов'язаних з організаціями захисту життя. Протестувальники надсилали послам електронні листи, заохочуючи до цього оточення.

Відомий своїми зусиллями щодо захисту зачатого життя єпископ Джон Кінан сказав: «Дякую всім, хто молився в цьому намір, постив і писав своїм послам. Ця ситуація показує, що всупереч невдачам, ми все-таки можемо виграти деякі битви на захист наших найслабших і дати їм шанс народитися. Ці маленькі перемоги підтримують у нас надію до тієї хвилини, коли наша земля не звільниться від абортів».