«Любов є єдиною запорукою переходу з цього життя до вічності», – Владика Діонісій (Ляхович) у Світлий понеділок
  • Пон, 13/04/2015 - 17:06

У Світлий понеділок святкову Утреню та Божественну Літургію в українській парафії Свв. Сергія і Вакха в Римі очолив Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії. У духовному слові Архиєрей спонукав вірних до роздумів над любов’ю, як сутністю життя Єдинородного Сина Божого.

Образ Бога Отця став людині явним в обличчі Ісуса Христа. Слово Боже, Яке створило всесвіт і людину, і немає нічого, що б не було Ним створене, те Слово, Ісус Христос, ця Любов, стає тілом і оселюється між нами.

Це Любов, Яка здатна стати людиною, утікати від переслідування відразу по народженні, бути укритою, це Любов, Яка здатна працювати на хліб насущний, проповідувати Царство Небесне, зціляти недуги, сліпим зір давати, прокажених очищати, мертвих воскрешати, це Любов, Яка здатна дозволити засудити Себе на смерть, нести хрест і кликати інших, щоб також несли хрест, це Любов, Яка здатна дати Себе прибити до хреста, бути піднесеною на хресті, умерти на хресті, Себе покласти в гріб, дозволити гріб запечатати і поставити сторожу, – наголосив Владика.

«Каже Апостол Павло, що Любов довготерпелива, все зносить, все перетерпить, у все вірить, всього надіється. І тільки вона залишиться. Все інше минеться. Тому хоч ця Любов вмирає, Її прибивають, ховають, Її запечатують, Вона завжди воскресне. Любов ніколи не зникає, ніколи не перейде. Тому єдиною запорукою переходу з цього життя до вічності є саме любов. Любов є таїнством воскресіння. Тільки через любов ми воскреснемо», – підкреслив Архиєрей.

Ми, які у Христа зодягнулися, є також учасниками життя Ісуса Христа, і тому Господь дає нам заповідь, щоб ми любили один одного, як Він нас полюбив, щоб ми перебували у Його любові. Як Христос воскрес, так і ми воскреснемо, станемо учасниками вічного життя, учасниками воскресіння, якщо будемо жити любов’ю, – зазначив Владика Діонісій, завершуючи слово закликом до свідчення Христа, свідчення Воскресіння, Любові, Життя, як цього навчає читання Діянь і Євангелія понеділка Світлої седмиці.

По завершенні Богослужінь та вітань з нагоди Пасхи Архиєрей благословив присутніх свяченою водою з побажанням радості та світлого святкування.