Маронітський патріарх зустрінеться з шейхом Катару, щоб попросити сприяння у звільненні викрадених в Сирії християнських єрархів
  • Чтв, 24/10/2013 - 15:24

22 жовтня Маронітський патріарх Бешара Раї прибув до Катару з офіційним візитом на запрошення шейха Таміма бін Хамада аль-Хані. Він обговорить з владою Катару долю двох християнських єрархів, викрадених на території Сирії у квітні, і попросить про сприяння для їх звільнення. Катар є одним із спонсорів сирійських бойовиків, що борються проти президента країни Башара Ассада, повідомляє «AsiaNews.It».

«Я сподіваюся, - заявив патріарх Раї, - що влада Катару використає весь свій вплив, щоб з'ясувати, що сталося з двома єпископами та ще з трьома священиками, які були викрадені і доля яких невідома».

Голова служби безпеки Лівану генерал Аббас Ібрахім також відправився до Сирії, щоб знайти шляхи звільнення православних єрархів.

Митрополит Алеппський Павло (Язіджі) з Антіохійської патріархії і митрополит мар Григорій Юханна Ібрагім з Сиро-Яковитської Церкви були викрадені 22 квітня на півночі Сирії. З тих пір немає ніякої інформації про їх місцезнаходження. Періодично виникають суперечливі чутки про те, що вони мертві або що їх скоро відпустять.

Те ж саме відноситься і до італійського єзуїта Паоло Даль'Ольо, який зник наприкінці липня. Він прибув до Сирії, щоб спробувати помирити світські і ісламістські угрупування повстанців. Іноді з'являються чутки, що він мертвий або що він є «гостем» «Ісламської держави Іраку і Леванту» - угруповання радикальних ісламістів, близького до «Аль-Каїди».

За матеріалами www.portal-credo.ru