Митрополит Володимир привітав Івано-Франківський Медуніверситет із 70-літтям
  • Чтв, 24/09/2015 - 18:28

Сьогодні Івано-Франківський Національний Медичний Університет святкує свою 70 річницю. На святковий ювілей приїхало чимало гостей з різних куточків України. Серед запрошених на свято був також Архієпископ і  Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, у супроводі настоятеля Катедрального собору Христового Воскресіння прот. Юрія Новіцького та отця-професора Івана Козовика.

Урочистості проходили в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі. Гостей у фойє зустрічали студенти, які спеціально до свята підготували різноманітні виставки (живопис, фото), композиції з живих квітів та навіть частували охочих солодощами власного виробництва. Перед входом до залу, додавав святкового настрою оркестр, виконуючи відомі композиції.

Перед безпосереднім відкриттям свята, гості мали нагоду переглянути уривок з документального історичного фільму про медуніверситет, який вже завтра будь-хто зможе подивитися у кінотеатрі «Люм’єр».

Відтак урочисту частину свята відкрив Ректор Івано-Франківського Національного Медичного Університету п. Микола Рожко, який у своєму виступі наголосив: «Ми знаємо, що маємо робити так, як наказав нам Бог, як нас навчили наші колеги у минулому!»

Опісля до слова запросили представників духовенства. Першим виступав наш Владика Володимир: «Ми хочемо скласти Вам велику вдяку за Ваші змагання протягом 70 років. Їх було немало, адже були часи легкі та важкі. Дорогі медики, пам’ятайте Другу Заповідь Любові: любімо ближнього свого, як самого себе!» - звернувся Предстоятель Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ до присутніх у залі.

Врешті розпочався святковий концерт за участі молодих виконавців, які дарували присутнім чудові композиції популярних виконавців української естради, демонстрували захоплюючі танці – і все це відбувалося під гаслом: «Vivat Academia!»