Музеї Ватикану відкривають археологічний район некрополя
  • Втр, 14/11/2023 - 18:52

З 17 листопада 2023 року можна буде безпосередньо потрапити у знамениту археологічну зону некрополя вздовж Тріумфальної вулиці (Via Triumphalis), щоб познайомитися із захоплюючою виставкою «Життя і смерть у Римі Цезарів». 

Музеї Ватикану відкриють прохід через Порта ді Санта Роза (Porta di Santa Rosa), на ділянці Ватиканських стін, яка виходить на римську площу Рісорджіменто (Piazza del Risorgimento). 

Один із в'їздів до Держави Ватикан закривають монументальні ворота, створені скульптором Джино Джанетті та урочисто відкриті в 2006 році. Він розташований за п'ять хвилин ходьби від станції метро Ottaviano і в двох кроках від автобусної та трамвайної зупинок на площі Рісорджіменто, що дасть паломникам і туристам легкий та незалежний доступ до розкопок і дорогоцінних артефактів, пише Vatican News

Для тих, хто має більше часу, розроблено комбіновані пропозиції: Ватиканські Музеї та некрополь, а також Ватиканські Сади та некрополь. 

Відвідини, які спочатку відбуватимуться по п’ятницях і суботах, можна забронювати виключно онлайн на офіційному сайті Музеїв Ватикану.