На Пасху головна площа у Ватикані стане квітучим садом
  • Суб, 23/03/2024 - 16:12

На Великдень площа Святого Петра перетвориться на великий сад. Квіти та рослини з Голландії та Італії прикрашатимуть площу впродовж Великого Тижня – основоположного моменту всього літургійного року, повідомило Губернаторство Держави Ватикан.

Оливкові гілки для учасників літургії у Вербну неділю, 24 березня, подарує італійська асоціація Città dell’Olio, яка розташована на острові Сардинія і об’єднує місцевих виробників оливкової олії. У святковій процесії також будуть використані пальмові гілки, подаровані Неокатехуменальною дорогою, і традиційні плетені «пальмуреллі», які вже кілька століть привозять до Ватикану із Сан-Ремо – цього року їх дарує приватна фірма Ерріко Грація.

Римське підприємство Флора Оланда надасть у тимчасове користування кілька великих оливкових дерев, які будуть встановлені поряд зі статуями святих Петра і Павла у передній частині базиліки та біля ватиканського обеліска.

Прикрашатимуть площу працівники садової служби Губернаторства Ватикану разом із представниками організацій, які цього року дарують рослини та квіти. Викладачі флористики з Біотехнологічного центру міста Накла у Словенії допоможуть прикрасити квітами площу Святого Петра, напередодні Великодня. Повідомляється, що на Великдень, 31 березня, площа Святого Петра перетвориться на величезний барвистий сад з тисячами квітів і рослин, які прибудуть з Голландії.