Не слід благословляти ЛГБТ-пари! Кардинал Дзен критикує відповідь Франциска
  • Нед, 15/10/2023 - 00:23

Твердження Папи Франциска щодо благословення одностатевих зв'язків нежиттєздатні з душпастирської точки зору, говорить кардинал Джозеф Дзен. Колишній Архиєпископ Гонконгу розкритикував відповідь Святішого Отця на dubia, опубліковану Дикастерією Доктрини Віри на початку жовтня.

Кардинал Дзен був одним із п'яти підписантів dubia. В одному із запитань автори dubia просили Святішого Отця роз’яснити питання благословення гомосексуальних звязків. У відповідь Папа Римський заявив, що вчення Церкви про шлюб не змінюється. Однак він залишив на особисте рішення священника, чи благословляти гомосексуальну пару в тому чи іншому випадку.

За словами кардинала Дзена, відповіді Папи на dubia є неточними і породжують нові сумніви. Він зазначив, що коли йдеться про таке важливе питання, як благословення гомосексуальних зв’язків, не можна залишати людей без чітких правил і скидати все на індивідуальне рішення. “Чи не призведе це до загрозливого для душі хаосу казуїстики?”, – запитав кардинал.

Ієрарх зазначив, що не розуміє, як Папа міг сказати, що гомосексуальні зв’язки можуть бути “в якомусь сенсі аналогічними” шлюбу. Кардинал Дзен також наголосив, що “лагідність” у пастирському підході до гомосексуальних середовищ не можна ставити вище об’єктивної істини.

“Ми маємо заохочувати їх до навернення в Церкві, доручати їх Божій опіці, щоб вони могли нести свій важкий хрест на шляху до вічного щастя”, – наголосив ієрарх.

Кардинал також нагадав, що розвиток християнської віри базується на принципі несуперечності попередньому вченню.

За: pch24.pl.