Незважаючи на апеляцію в Росії все ж закриють бебі-бокс при католицькій парафії
  • Втр, 02/06/2015 - 01:57

Жовтневий райсуд Кірова залишив без задоволення скаргу кіровського регіонального відділення громадської організації «Асоціація правників Росії», яка намагалася оскаржити прокурорську заборону на бебі-бокс при католицькій парафії в Кірові.

«Пересторога прокуратури, винесена католицькій парафії у зв'язку з установкою бебі-боксу, визнана судом законною», - повідомила «Інтерфаксу» у п'ятницю прес-секретар Кіровської обласної прокуратури Наталія Кім.

Раніше в Кірові на вимогу прокуратури був закритий бебі-бокс, відкритий 3 травня при католицькій парафії Пресвятого Серця Ісуса.

Н.Кім пояснила тоді агентству, що ще 2 травня, до урочистого відкриття бебі-боксу, прокурор Жовтневого району Кірова застерігав настоятеля парафії Григорія Зволинського про неприпустимість порушення закону.

«Відповідно до закону, повноваженнями щодо виявлення покинутих дітей наділені лише органи опіки та піклування. Інші юридичні та фізичні особи не мають права цим займатися», - підкреслила представник наглядового відомства.

Проте релігійна організація на наступний день відкрила бебі-бокс.

Уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов до відкриття кіровського бебі-боксу поставився дуже критично. У нього з цього приводу відбулася розмова з губернатором Микитою Бєлих. Однак римо-католицька парафія сподівалася опротестувати рішення прокуратури.