Незвичайний подарунок для Папи Франциска на Великий Четвер
  • Чтв, 06/04/2023 - 12:45

Папа Франциск отримав незвичайний подарунок від італійської поліції. Це оливкова олія з оливок, вирощених у посадженому на спомин про жертви сицилійської мафії саду. Її пожертвували для Меси Мира, під час якої єпископ благословляє оливу для таїнства оливопомазання (намащення хворих) і оливу катехуменів.

 

Кілька пляшок олії подарували Папі представники керівництва поліції Італії під час загальної аудієнції в середу на прощі св. Петра. Крім того, з огляду на Месу Мира, яка традиційно відправляється у часі Великого Тижня, поліція подарувала оливкову олію всім італійським єпископам, повідомляє deon.pl.

У 2017 році на Сицилії з'явився сад пам’яті жертв мафії. Його посадили біля місця, де у 1992 році сицилійська мафія Коза Ностра вбила суддю Джованні Фальконе, його дружину та їх особистого охоронця. Минулого року поліція пожертвувала оливкову олію на “святу оливу” єпископам Сицилії, а цього року олію керівництво поліції передало по всій країні, щоб її могли отримати всіх місцеві єпископи.

Під час традиційної Меси Мира, яка відправляється у Великий Тиждень, єпископ благословляє оливу хворих і катехуменів і освячує миро – оливкову олію, змішану з темним бальзамом. Його використовують у таїнствах хрещення та миропомазання, таїнстві рукоположення, при освяченні храму та вівтаря.