Нігерія: 37 християн убито за три крайніх тижні
  • Срд, 26/07/2023 - 17:12

За три крайніх тижні 37 християн було вбито бойовиками Фулані та іншими терористичними групами в штаті Бенуе в Нігерії.

Перший із цієї серії нападів стався 30 червня, коли озброєні люди вбили одного християнина, убили та поранили ще двох. 8 липня «група терористів» напала на дві християнські громади та вбила 30 християн. Нещодавно, 16 липня, шестеро християн були вбиті під час недільного нічного рейду. Про це повідомляє Слово про слово з посиланням на persecution.org.

«Терористи, які супроводжували озброєних (войовничих) пастухів, спочатку напали на село Ігба-Укьор, де вони вбили п’ятьох християн, а потім рушили до другого села, Це Бака, де вони вбили одного християнина», – сказав місцевий житель Morning Star News.

Фулані, більшість яких складають мусульмани, є найбільшою у світі кочовою етнічною групою. У той час як більшість фулані живуть у мирі зі своїми сусідами, войовничі фулані, радикалізовані екстремістським ісламом, вийшли зі своєї групи людей з джихадистськими намірами. Бойовики Фулані разом із багатьма іншими терористичними групами та «бандитами», відомими своїм насильством у Нігерії, сприяли тому, що Нігерія стала одним із найнебезпечніших місць у світі для християнства.