Німеччина: ісламісти планували напад на катедру Кельна в новорічну ніч
  • Пон, 01/01/2024 - 18:10

Німецька поліція затримала чергових ісламістів, які планували теракт у катедрі Кельна в новорічну ніч.

За кілька днів до цього, напередодні Різдва, було затримано п'ятьох осіб з одного угрупування, в тому числі 30-річного громадянина Таджикистану, який проводив огляд будівлі Кельнської катедри, повідомляє pch24.pl з посиланням на "Bild".

Згідно з інформацією кримінальної поліції (BKA) і федеральної служби розвідки (BND), навколо цього підозрюваного сформувалася мережа людей, які походять з інших федеральних земель Німеччини та інших європейських країн, сказав начальник поліції Кельна, Йоганнес Германс під час прес-конференції в неділю.

Він додав, що в ніч з суботи на неділю поліція затримала ще трьох підозрюваних у тероризмі на території Північний Рейн-Вестфалія - ​​в Дуйсбурзі, Норвеніхе і Герне. Група планувала напад на автомобілі, тому поліція обшукала, серед іншого, підземний паркінг біля катедри, а в’їзд та виїзд з цього об’єкта залишається під постійним контролем офіцерів.

«Терористи все ще дуже активні та намагаються перегрупуватися. Поліція на місці та використовує всі свої можливості та сили», – сказав глава МВС землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Роль.

Він також подякував службам, які "у дуже короткий час встановили підозрюваних і запобігли небезпеці". За словами Реула, жителі Кельна змогли зустріти новорічну ніч спокійно та безпечно.

Поліція Кельна кілька днів до того значно посилила заходи безпеки навколо катедри; територію навколо храму патрулювали озброєні поліцейські.