Німеччина: опубліковано рекомендації щодо «благословення» ЛГБТ-союзів
  • Пон, 12/06/2023 - 12:45

У Німеччині опубліковано 52-сторінкові вказівки щодо літургійного «благословення» пар гомосексуалістів та трансгендерів, а також гетеросексуальних пар, що живуть у конкубінаті. 

Пов’язані з Конференцією католицьких єпископів Німеччини, автори документа сподіваються, що настанови будуть впроваджені в усіх єпархіях, пишуть католицькі ЗМІ.

Рекомендації були підготовлені в рамках вимог німецького «Синодального шляху». Причому документ розробляли ще з 2020 року, тобто від самого початку СШ. Як відзначають коментатори, над рекомендаціями працювали, взагалі не чекаючи конкретних рішень СШ, адже було наперед відомо, якими вони будуть.

Обґрунтовуючи тези, які суперечать засадам вчення Католицької Церкви про антропологію та сексуальність, автори посилаються на «наукові докази», а також тексти Папи Франциска – енцикліку «Laudato si» та повчання «Amoris laetitia».

Як неодноразово повідомлялося, такими ініціативами офіційні католицькі структури Німеччини повторюють шлях місцевих протестантських спільнот, які цілком прийняли норми ЛГБТ-ідеології.