Нове віртуальне Адвент-паломництво Святою Землею сподівається наповнити «святі місця миром»
  • Пон, 04/12/2023 - 13:59

Туристичний центр Магдала, розташований у біблійному місті Магдала на березі Галилейського моря, оголосив про віртуальне паломництво з огляду на конфлікт у Святій Землі, через який паломники не можуть відвідувати її особисто в цей час Адвенту та Різдва.

Адвент-паломництво миру «Зірка чудес» розпочнеться в неділю, 3 грудня, і триватиме протягом усього періоду Адвенту. Кожної неділі випускатиметься відео зі святого місця, з обговоренням його біблійного значення та щоденними роздумами.

Святі місця у віртуальному паломництві включатимуть Магдалу, батьківщину Марії Магдалини, Назарет, Ейн-Карем, місце відвідин і народження Івана Хрестителя, Бат Сахур і Вифлеєм – місце народження Ісуса. Про це повідомляє CNA.

The grotto where Jesus was born inside of the Basilica of the Nativity. Credit: Magdala Center

Місце народження Ісуса в Базиліці Різва

Кетлін Ніколс, директор англійської медіа-команди Магдала, що веде особисті та віртуальні паломництва, розповіла в інтерв’ю CNA, що «конфлікт тут, у Святій Землі надихнув» на створення віртуального паломництва.

Ніколс та її невелика команда вирушили на палестинські території, щоби здійснювати зйомки у порожніх зараз місцях, пов’язаних із народженням Христа. Вони сподіваються, що віртуальні паломники зможуть наповнити ці місця молитвами за мир з усього світу.

«Люди не можуть приїхати особисто, і кожен хоче допомогти, молячись за мир, – сказала вона. – І тому я хотіла наповнити святі місця миром».

«Ми сподіваємося, що люди зможуть наповнити святі місця, особливо місце народження Князя Миру, молитвою за мир», – додала вона.

Kathleen Nichols inside of the Basilica of the Annunciation. Credit: Magdala Center

Кетлін Ніколс у Базиліці Благовіщення 

Туристичний центр «Магдала», який почали будувати в 2009 році, складається з археологічного парку, гостьового будинку та молитовного центру. На початку будівництва робітники, які копали фундамент гостьового будинку, виявили синагогу першого століття. Усередині цієї синагоги вони також знайшли Камінь Магдали, відкриття, яке багато археологів вважають найважливішою археологічною знахідкою за крайніх 50 років.

Інші визначні пам’ятки включають будівлі, які вважаються будинками заможних купців із Магдали, ринок і чотири «мікваоти», які були ритуальними купальнями. Крім того, Duc In Altum, який отримав свою назву від Луки 5:4, де Ісус наказує Симону Петру «спуститися на глибину» або «увійти в глибоку воду», слугує місцем молитви та прослави для християн усіх конфесій.

First-century cave located next to the Grotto of the Annunciation in Nazareth (Grotto of Mary's "neighbors"). Credit: Magdala Center

Печера І століття, розташована біля ґроту Благовіщення в Назареті

Хоча паломники скасовують свої заплановані поїздки до Святої Землі, Ніколс сподівається, що віртуальне паломництво допоможе учасникам «достеменно зрозуміти, що таке справжній мир, зустрівшись із Князем Миру», і що «вони [будуть] заохочені повернутися незабаром до Святої Землі» як тільки конфлікт буде вирішено».

«І особливо підтримати багатьох людей, які постраждали від конфлікту», – додала вона.