Обрано уряд Згромадження Місіонерів Облатів
  • Втр, 04/10/2016 - 16:16

риває XXXVI Генеральний Капітул облатів у Римі. У понеділок, 3 жовтня, завершилась процедура формування уряду згромадження.

Католицький Медіа-Центр вже повідомляв про вибір Генерального настоятеля згромадження. Після цього протягом кількох днів зібрання обирало Генеральних радних. Ними стали: від Африки і Мадагаскару - о. Гільям Музунда Хенгела (Конго, Ангола), від Азії і Океанії - о. Пітер Столл (Австралія, Індонезія), від Канади і США - о. Ворен Браун (США), від Європи - о. Антоні Бохм (Польща), від Латинської Америки і Карибів - о. Альберто Гуаман (Перу).  

Отець Антоні Бохм ОМІ є провінціалом Польської Провінції Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної від жовтня 2015 року, до складу якої входить українська Делегатура. Отець Антоні у листопаді минулого року відвідував Україну, в тому числі і Католицький Медіа-Центр.

Нагадуємо, на січень 2016 року налічувалося 3 776 місіонерів облатів по всьому світу, в тому числі 46 архієпископів і єпископів (один з яких є кардиналом), 1 Апостольський префект, 2  843  - священика, 316 - братів-ченців і 570  - семінаристів, що склали монаші обіти.