Очікування змін щодо Причастя для розлучених кардинал Напьє назвав відсутністю реалізму
  • Птн, 12/09/2014 - 12:18

Синод Єпископів про сім'ю супроводжуватиме сильна напруга щодо теми про Причастя для  розлучених, які живуть в несакраментальному союзі, – вважає кардинал Уілфрід Напьє з Південної Африки.

На його думку, на Синоді будуть гарячі дискусії на цю тему, єпископи присвятять їй багато часу та енергії, але наприкінці буде велике розчарування.

Очікування серйозних змін у цій сфері кардинал Напьє назвав відсутністю реалізму. Ставлення Церкви до шлюбу ґрунтується на чітких словах Ісуса і св. Павла. А Синод має допомогти сім'ям, щоб забезпечити безперервність євангелізації майбутніх поколінь, – сказав кардинал Напьє.

«Сім'я має вирішальне значення в подоланні проблем сучасної Церкви. Поки сім'я не стане сильна, майбутнє Церкви і суспільства буде дуже невизначеним. Про це в першу чергу потрібно пам'ятати на Синоді. Не досить стверджувати, що є проблеми. Ми повинні розуміти, з яких причин вони виникають, та як їх усунути. Я думаю, що на першому Синоді поговоримо, якою є ситуація сім'ї. Вирішальним буде наступний рік, до початку другої сесії Синоду, коли Церква буде думати про те, що робити, щоб допомогти родині. Це завдання як синодальних отців, так і місцевих єпископів. Як заохотити сім'ї для євангелізації дітей та молоді? Франциск розуміє, що сім'я має ключову роль в євангелізації. Якщо вона слабка, невпорядкована, хвора, то процес євангелізації наступних поколінь порушується. Треба це впорядкувати, а для того – зосередитися на родині», – сказав кардинал Напьє.