Папа до освітян: формуйте осіб, здатних приймати Бога і свідчити про Нього
  • Птн, 05/01/2024 - 11:17

Зустрічаючись із представниками Католицького університету святого Антонія з іспанського міста Мурсія, Святіший Отець поділився думками про місію цього навчального закладу.

У четвер, 4 січня 2023 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції делегацію Католицького університету святого Антонія з іспанського міста Мурсія, який відзначає 25-ліття від свого заснування.

Три риси діл християнина

Пригадуючи засновника університету – Хосе Луїса Мендосу Переса, Папа зазначаючи, що він був «свідком Божої любові», роблячи добро іншим. «Ніхто не є досконалим, але всі ми здатні на любов, і пам'ять про це наближає нас до Бога і його милосердя», – сказав він. Святіший Отець вказав на задум засновника щодо університету, який був би, оживлений силою Божої любові, «місіонерським, євангелізаційним і глибоко екзестенційним». На його думку, все, що робить християн, повинно бути пов’язане із цими рисами.

Ділитися вірою з іншими

На завершення Папа побажав працювати на благо Церкви, «щоб нести Ісуса Христа кожній людині, яка приходить до ваших аудиторій, у ваше життя, щоб формувати людей, здатних приймати Бога і свідчити про нього в будь-якій сфері, будуючи братнє суспільство, в якому Церква сприймається через добрі справи її членів», – сказав він.