Папа Франциск: На Близькому Сході знищується совість людей
  • Птн, 18/09/2015 - 11:12

Серед перших жертв кризи на Близькому Сході є совість людей, відзначив Папа Франциск під час зустрічі з учасниками спеціального ватиканського засідання щодо проблеми гуманітарної кризи в Сирії та Іраку. У форумі, який організувала Папська рада «Cor Unim», беруть участь багато куріальних єрархів, представники ООН і понад 30 католицьких благодійних організацій, що діють у регіоні.

Гуманітарні драми, які терплять на Близькому Сході, створюють «океан болю» особливо найбіднішим, жінкам, дітям і літнім людям, наголосив Папа Франциск. «У Сирії та Іраку зло знищує будівлі та інфраструктуру, але насамперед совість людей», – сказав Папа.

Святіший Отець наголосив, що конфлікти в Сирії та Іраку мають жахливі наслідки для людей і культурної спадщини. «Мільйони людей перебувають у хвилюючій ситуації термінової потреби, змушені покинути свої рідні землі. Ліван, Йорданія, Туреччина сьогодні несуть тягар мільйонів біженців, яких щиро прийняли», – зауважив Папа. Перед «цим сценарієм і конфліктами, які поширюються і тривожним чином порушують внутрішню і регіональну рівновагу, міжнародне співтовариство не здається здатним знайти відповідні рішення, тоді як торговці зброєю продовжують робити свої справи», сказав Папа.

За словами Папи Франциска, необхідно знайти рішення конфлікту, яке б не було насильницьким, «оскільки насильство створює тільки нові рани». Він закликав католицькі благодійні організації приділити особливу увагу матеріальним і духовним потребам найслабших і беззахисних жителів регіону. Папа нагадав, що мільйони дітей в зоні конфлікту позбавлені можливості отримувати освіту, а християни позбавлені права жити на землі, на якій проживали століттями, і закликав відповісти на ці виклики.