Папа Франциск затвердив декрети щодо деяких беатифікаційних процесів
  • Суб, 08/11/2014 - 16:17

У п’ятницю, 7 листопада 2014 р., Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих, під час якої затвердив декрети цього відомства про визнання геройськості чеснот восьми Слуг Божих.

Лише одна з майбутніх блаженних походить з давніших часів. Це мирянка-місіонерка Жанна Манш, яка народилася у Франції на початку XVII сторіччя, а відійшла по вічну нагороду 1673 року в Канаді.

Усі інші кандидати на прославу звершували свій подвиг святості у минулому сторіччі. Це чилійський єпископ Франсіско Массімяно Вальдес, який помер 1982 року, італійський абат-бенедиктинець Ільдельбрандо Альфредо Ґреґорі, що відійшов по вічну нагороду 1985 року, італійський священик зі Згромадження Ораторії святого Філіппо Нері о. Раймондо Кальканьйо, який помер 1964 р., ірландський священик-єзуїт Джон Салліван, що упокоївся 1933 року, місіонер-редемторист Пелагій Саутер, що народився в Німеччині, а відійшов по вічну нагороду в Бразилії 1961 року, ще одна французька мирянка Марта Робін, містичка, яка упокоїлася у Бозі 1981 року, та п’ятнадцятирічний італійський підліток Сільвіо Дісденья, який помер 1979 року від раку костей, мужньо переносячи страждання.

Визнання геройськості чеснот є завершенням головного етапу дослідження життєвого подвигу кандидатів на прославу, наступним етапом на шляху до беатифікації яких має бути ствердження чуда за їхнім заступництвом.