Папа – європейським скаутам: у цьому світі будьте головними героями, а не глядачами
  • Срд, 06/08/2014 - 19:13

Моліться за мир в Європі і не бійтеся захищати християнські цінності: з таким закликом Папа Франциск звернувся до скаутів Європи у своєму посланні з нагоди їхньої четвертої Міжнародної зустрічі. Цей зліт проходить у Нормандії з 1 по 10 серпня, і на ньому зібралися 12 тисяч дітей із 20 країн. Цього року дата проведення Європейського Джемборі збігається з 100-річчям початку Першої світової війни та 70-річчям історичної висадки військ союзників у Нормандії під час Другої світової.

У цьому світі будьте головними героями, а не глядачами, закликає скаутів Папа Франциск. «Для того, щоб пізнати Ісуса, потрібно розпочати подорож, і підчас цієї подорожі ви виявите, що зустріч з Богом може відбуватися по-різному: в красі Його творіння; коли Він з любов'ю входить у нашу історію; коли ми по-братськи ставимося до інших і служимо нашим ближнім».

У своєму посланні Папа Франциск покладає на європейських скаутів важливу місію, про яку він говорив, звертаючись до молоді в Ріо-де-Жанейро: без страху розпочати подорож,  щоб служити. Святіший Отець звертається із закликом вийти, укріпленими зустріччю з Богом через Святі Таїнства, вдягненими в силу Його любові, яка виганяє всякий страх, щоб «проголошувати Божу любов до самих кінців землі, щоб служити ближнім у найвіддаленіших околицях». Є багато поколінь, зазначає Папа Франциск, які зростають в святості, живуть благочестям і великодушністю саме завдяки педагогіці скауцтва.

З нагоди сторіччя з дня початку Першої світової війни Папа Франциск закликає скаутів молитися за єдину Європу, щоб вона жила в мирі. Не бійтеся стати на захист християнських цінностей, - пише Папа, - зокрема на захист життя, розвитку, людської гідності, борючись з бідністю, і багато з чим іншим, з чим вам доведеться стикатися щодня.

На завершення свого послання до учасників четвертої Міжнародної зустрічі європейських скаутів Папа Франциск підкреслює, що в будь-який момент, якщо вони зіткнуться з труднощами, їм завжди прийде на допомогу любов і підтримка матері-Церкви, яку вони покликані любити і служити їй із притаманною юності радістю і щедрістю.