Папа нагадав про риси святості колишнього керівника “Оpus Dei”
  • Суб, 27/09/2014 - 21:43

Відкриватися на любов Господа, дозволити Йому вести себе – це шлях святості, яким повинен пройти кожен християнин, написав Папа Франциск в листі з нагоди беатифікації іспанського єпископа і колишнього керівника Персональної прелатури “Opus Dei” Альваро дель Парцільйо, яка відбулася 27 вересня 2014р.

Новий блаженний був близьким соратником св. Хосемарії Ескріва, компетентним теологом і засновником Папського університету Святого Хреста в Римі. Свій лист Папа направив ще кілька місяців тому, на ім’я нинішнього глави “Оpus Dei” єпископа Хав’єра Ечевари Родрігеса, хоча він був опублікований 27 вересня 2014 року.

У ньому Франциск нагадав, що духовне життя бл. Альваро дель Парцільйо характеризували подяка, відкритість на милосердя Боже і осмислення потреби в Божій допомозі. “Дякую, вибач, допомагай мені більше”, – ці три слова любив повторювати новий блаженний.

“Він ніколи не скаржився і не критикував, навіть в особливо важкі моменти, навпаки, відповідав завжди молитвою, прощенням, розумінням і щирим милосердям”, – зазначив Папа. Крім того, Альваро дель Парцільйо  стимулював людей, яких зустрічав, приступати до таїнства сповіді, “таїнства радості”, як він його називав. Альваро дель Парцільйо і сьогодні продовжує вчити, що в простоті та життєвій повсякденності можна знайти шлях до святості, переконаний Папа Франциск.

Сьогоднішню беатифікацію Альваро дель Парцільйо очолив в Мадриді – рідному місті нового блаженного – кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації.

Джерело: http://popefrancis.org.ua