Папа подякував кардиналові Ладарії за служіння на чолі Дикастерії віровчення
  • Втр, 05/09/2023 - 19:16

Папа Франциск особисто завітав до Дикастерії віровчення, щоби подякувати її донедавньому очільнику, що завершує своє служіння.

Подяка, висловлена особисто, шляхом безпосереднього візиту до нього в кабінет, який був місцем праці від 2017 року. Це жест, який Франциск приберіг для кардинала Луїса Франсіско Ладарії Феррера, дотеперішнього Префекта Дикастерії доктрини віри, який залишає цю посаду. Як повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні, вранці Папа прибув до Дикастерії, щоб зустрітися з кардиналом «і подякувати йому за його працю і за те, що він зробив протягом років свого служіння». Святіший Отець, як повідомив речник, також привітався з працівниками дикастерії.

Нагадаємо, що 1 липня 2023 р., прес-служба Святого Престолу поширила повідомлення про те, що Папа Франциск складає подяку кардиналові Луїсу Франсіско Ладарії Ферреру, який завершує свій мандат на посаді Префекта Дикастерії Доктрини віри, Голови Папської Біблійної Комісії та Міжнародної Богословської Комісії. Його наступником на цих посадах Святіший Отець призначив Преосвященного Віктора Мануеля Фернандеса, дотеперішнього Архиєпископа Ла-Плати. Він приступить до виконання обов’язків з другої половини вересня.

Архиєпископ Луїс Франсіско Ладарія Феррер, SJ, тодішній Секретар Конгрегації віровчення, був призначений її префектом 1 липня 2017 року, а через рік, 28 червня 2018 р., Папа Франциск ввів його до Колегії Кардиналів. У квітні цього року йому виповнилося 79 років життя.