Папа: поновлюю заохочення молитися за тих, хто страждає від жахіть війни
  • Срд, 06/03/2024 - 12:31
Перша в цьому році загальна аудієнція на площі Святого Петра завершилася заохоченням Папи Франциска молитися за народи, що страждають від жахіть війни, яке він виголосив особисто.

«Молімося за мир! Просімо в Господа про дар миру!» – закликав Папа Франциск, перед тим, як молитвою «Отче наш» і благословенням завершити загальну аудієнцію, що в середу, 6 березня 2024 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. У той час, як його катехизу та вітання паломникам з різних частин світу зачитував отець о. П'єрлуїджі Джіролі із Державного Сектераріату, кінцеві звернення Святіший Отець, який досі змагається з наслідками застуди, вирішив зачитати особисто.

Скерувавши, як звичайно, думку до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Папа сказав: «У ці дні Великого Посту відважно підтримуйте зусилля, спрямовані на те, щоб позбутися всього, що маскує життя, щоб усім серцем повернутися до Бога, Який любить нас вічною любов'ю». А тоді на завершення додав: «І знову, браття й сестри, поновлюю моє заохочення молитися за народи, що страждають від жахіття війни в України та у Святій Землі, як також в інших частинах світу. Молімося за мир! Просімо в Господа про дар миру!».