Папа привітав ватиканських жандармів зі святом їхнього покровителя св. Архангела Михаїла
  • Суб, 27/09/2014 - 13:00

Папа Франциск привітав членів Ватиканської жандармерії зі святом покровителя цієї структури, св. Архангела Михаїла, яке відзначатимуть 29 вересня 2014 р. Б. Вітальне послання Святішого Отця прочитали під час урочистої церемонії в одному з двориків Ватиканських музеїв вчора, 26 вересня.

«Свято жандармерії Держави Ватикану дає мені привід звернутися з особливою повагою до всіх жандармів, оновлюючи мою глибоку вдячність за їхнє вірне і щедре служіння, яке вони виконують зі скромністю, професіоналізмом та любов'ю до Церкви і Папи», – написав Святіший Отець.

Франциск запевнив ватиканських жандармів у своїй доброзичливості та спонукав далі працювати зі спокоєм, терплячістю і духом служіння. «Дорогі жандарми, завжди довіряйте доброті та вірності Господа, який завжди поруч і ніколи не зрадить», – сказав Папа.

Корпус Ватиканської жандармерії був заснований 1971 р. і налічує близько 110 співробітників. Вони займаються охороною громадського порядку та безпеки на території Держави Ватикан і в установах Святого Престолу.