Папа призначив спеціальну комісію, яка вивчатиме можливість спрощення процесу уневажнення шлюбу
  • Пон, 22/09/2014 - 23:02

22 вересня 2014 р. у Ватикані оголосили про те, що Папа Франциск призначив спеціальну комісію і попросив її «зосередитись на підготовці пропозицій щодо реформи процесу уневажнення шлюбів, з метою спрощення і прискорення процедури, водночас зберігаючи принцип нерозлучної природи подружжя».

У прес-службі Ватикану зазначили, що рішення створити таку спеціальну комісію Папа прийняв ще близько місяця тому. Однак оголошення про це відбулося за два тижні до відкриття надзвичайного засідання Синоду Єпископів. Питання про уневажнення і повторне одруження стали домінуючими у публічних дискусіях напередодні засідання Синоду.

Новостворену комісію очолить Монс. Піо Віто Пінто, декан Трибуналу Римської роти. До складу комісію увійшли: кардинал Франческо Коккопальмеро (глава Папської Ради законодавчих текстів); Архиєпископ Люїс Франціско Ладаріо (секретар Конгрегації доктрини віри) та єпископ Дімітріос Салахас із Грецької Католицької Церкви візантійського обряду. Решта членів комісії – представники канонічних трибуналів Ватикану та експерти з канонічного права.

Як зазначили у Ватикані, Папа попросив комісію приступити до її праці якомога швидше.

Джерело: popefrancis.org.ua