Папа: співчуття з приводу вбивства черниць та підтримка екуменічного «гуманітарного коридору» для біженців
  • Нед, 06/03/2016 - 21:25

«Дорогі брати й сестри, висловлюю свою близькість Місіонеркам Милосердної Любові, які переживають велику скорботу, яка огорнула їх два дні тому з приводу вбивства чотирьох черниць у Адені (Ємен), де вони надавали допомогу похилим віком людям. Молюся за них і за інших загиблих під час теракту, та за їхні родини», – сказав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 6 березня 2016 року.

Промовляючи з вікна Апостольського палацу у Ватикані, Святіший Отець наголосив: «Вони є мучениками сьогодення! І їх не знайдемо на обкладинках журналів, вони не перебувають у центрі новин! Вони проливають свою кров за Церкву». Як зауважив Глава Католицької Церкви, вони є «жертвами нападу вбивць», але також «жертвами глобалізації байдужості, яка нічим не турбується…».

«Нехай же блаженна Мати Тереза проведе цих своїх духовних доньок, мучениць милосердної любові, до раю та випрошує миру й священної пошани до людського життя», – побажав Папа, назвавши «конкретним знаком заанґажування у справу миру й захисту життя» ініціативу «гуманітарних коридорів» для біженців, висловивши їй своє схвалення.

Цей пілотний проект, що розпочався в Італії, «єднаючи солідарність з безпекою», дає змогу допомогти людям, які втікають від війни та насильства. В рамках проекту вже коло сотні біженців, серед яких хворі діти, люди з особливими потребами, вдови з дітьми, похилі віком особи, прибули до Італії. «Радію з приводу того, – додав Святіший Отець, – що ця ініціатива також має екуменічний характер, оскільки її підтримали Спільнота святого Еґідія, Федерація Євангельських Церков Італії та Вальденські й Методистські Церкви».