Папа в Барі на зустрічі єпископів Середземномор’я
  • Пон, 24/02/2020 - 10:44

Недільний ранок 23 лютого Папа проводить у місті Барі, беручи участь у заключній частині Зустрічі роздумів і духовності єпископів Середземномор’я, метою якої є відповідь на очікування народів цього регіону.

Відповідь Церкви на проблеми регіону Середземного моря, – таку мету мала Зустріч роздумів і духовності на тему «Середземномор’я – пограниччя миру», в якій взяли участь ієрархи та представники Церков 20 країн Європи, Північної Африки та Близького Сходу. Серед учасників – 58 католицьких єпископів і патріархів, 500 священиків і постійних дияконів, 600 членів чоловічих і жіночих Чинів та Згромаджень. Зустріч розпочалась 19 лютого 2020 року, а на її звершення, в неділю 23 лютого, прибув Вселенський Архиєрей. Присутність Папи підтвердила, яке велике значення він надає цьому регіонові, вважаючи його ключовим для побудови миру у світі.

Під час візиту до Барі Святіший Отець насамперед прибув до  Папської базиліки святого Миколая, де зустрівся  з учасниками форуму «Середземномор’я – пограниччя миру» та звернувся до них зі словами привітання та напоумлення. Опісля Папа зійшов до крипти базиліки, щоб помолитись перед мощами святого Миколая чудотворця, а пізніше мав зустріч зі спільнотою отців-домініканців.

 

О 10:45 місцевого часу Вселенський Архиєрей очолить Святу Месу в центрі міста, під час якої виголосить проповідь, а після богослуження прокаже молитву «Ангел Господній». Повернення до Риму заплановане приблизно на 14:00 римського часу.

Папа Франциск вже відвідував місто Барі в липні 2018 року з нагоди дня молитви і призадуми в наміренні Близького Сходу. В тій зустрічі брали участь Глави Церков і Церковних спільнот цього регіону.